15-07 t/m 19-07 ( Koyasan - Osaka, Hirakata)

20 juli 2015 - Ito, Japan

Woensdag 15 juli
De vliegdag, zoals al eerder verteld, dit was niet de beste reis die ik gehad heb. In Rome kwam ik erachter dat mijn maatschappij helemaal niet meer vloog op osaka. Gelukkig konden ze me omboeken via Istanbul die een paar uur later vertrok.

Op deze vlucht ontmoette ik Max en Guillermo. Max is een italiaan die ongeveer een maand in Japan wou blijven en na afloop misschien nog naar Singapore gaat. Guillermo is een Braziliaan die in Japan wou gaan werken. Hij komt uit de Japanse enclave in Sao Paolo. In Japan gaat hij voor familie werken in een elektrocomponenten fabriek. Deze verhalen konden we delen onder een onbeperkte voorraad wijn :).

Aangekomen in Osaka, werd ik aangesproken om een interview te geven, wat ik ging doen, waar ik heen ging enz. Na afloop nam ik afscheid van Max en ging op zoek naar de trein. Bij de ticketbalie kwam ik erachter dat ik nirt meer naar koya-san kon komen. Door het late uur had ik de laatste trein ge mist.

Aangekomen in Hashimoto, kon ik een taxi pakken. Dit was eerlijk gezegd een pure gok. Ik had me mentaal al voorbereid om op het station te alapen. Advies aan iedereen die ooit naar Japan gaat,neem geen taxi, als je het kunt vermijden. Veels te duur. Uiteindelijk kwam ik om middernacht aan bij mij hotel. Het regende keihard, maar ik was er.

Donderdag 16 juli
Door de jetlag heb ik niet erg kunnen slapen. Omdat we in een klooster sliepen, begon de ochtend om 7 uur met een ochtendritueel. De monniken begonnen hun dienst met gebeden op te zeggen. Helaas heb ik hier geen foto's van. Na afloop begonnen we aan het ontbijt, dat bestond uit sushi, een soort brood in vocht en wat andere dingen die ik niet kan omschrijven. Ik heb wel een beter ontbeten.

Gezien dit karige ontbijt, gingen Bert en ik afloop naar de Family Mart om o.a. ontbijt en luch te halen. Ze hadden er zelfs de broodjes die je bij de benzinestations kan halen in Nederland. Die dag hebben we de tempels bekeken en de grote attracties van koya-san.

Vrijdag 17-07
De regendag! En wat voor regen. Ons gebied was niet geraakt door de typhoon, maar we kregen wel een aantal buien over. Het heeft de hele dag geregend. Het feit dat je in de bergen zit, zorgt ervoor dat al het water naar beneden stroomt. Tijdens onze wandeling op de begraafplaats hebben we onze voeten niet droog kunnen houden. Verder hebben we de tombe van de oprichter van koya-san bezocht. Indrukwekkend.

Deze dag mochten we weer afsluiten met een diner van de family market. Na afloop probeerden we nog grappige Japanse spelshows te zien op TV, maar deze konden we niet terugvinden :(.

Zaterdag 18-07
Droge dag! De regen is opgehouden. Dat is mooi, want vandaag gaan we een gedeelte van de lotustocht van koyasan lopen. Deze loopt over de zes bergen waar koyasan tussen ligt. Vrouwen mochten vroeger koyasan niet in, dus ze konden toekijken van de bergen. Wij hebben helaas weinig uitzicht gehad.

Na afloop deden we mee met een thee ceremonie. Lekker in de zon, thee slurpen. Wat me opviel, is dat ze in Japan niet echt terrassen hebben. Misschien in de stad...

Deze dag zijn we uit eten geweest. Omdat we ochtends vroeg ontbijt hadden gehad en de hele dag gelopen hebben, hadden we al vroeg trek. Het mooie aan restaurants is dat ze fotos gebruiken om aan te geven hoe een gerecht eruit ziet. Deze avond had ik rijst met roerbak ei en varkensvlees. Heerlijk. Ook was dit de eerste keer dat ik (koude) sake probeerde. Het smaakt ok, alleen de serveerster gaf me een behoorlijk vol glas.

Zondag 19-07
Tas ingepakt en uitgeslapen. Na een paar dagen heb ik eindelijk genoeg kunnen slapen. Zal de jetlag wel zijn geweest.

Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik in de trein naar Namba. Daar moet ik als het goed is overstappen op de metro naar Osaka Umeda. Daar zal ik om 18:00 uur mijn Couchsurfhost ontmoeten.

Masashi (mijn host) woont in Hirakata, ten noorden van Osaka. Bij hem thuis heeft hij een heerlijk Japans avondmaal voor mij gemaakt.

Morgen bezoek Himeji Castle en bekijk ik een beetje van Osaka.

1. Naomi:
    20 juli 2015
    Hoi Jesse! Wat heb je al mooie dingen gezien zeg! Ik ga zeker je foto's volgen. Ik vernam dat je naar de jamboree gaat, iemand van mijn scoutinggroep gaat er ook heen. Heb veel plezier nog! Groetjes Naomi
  2. Coralien:
    21 juli 2015
    Hoi Jesse! Leuk om je verslag te lezen! Ik hoop dat het weer berer wordt!